The first American football camp in Bulgaria ended extremely successfully hero banner

The first American football camp in Bulgaria ended extremely successfully


The first American football camp in Bulgaria ended extremely successfully

Article
  |  
2009-10-16

В периода 16-18 октомври 2009 г., на бейзболното игрище до техническия университет, се проведе тренировъчен лагер по американски футбол. Под егидата на IFAF (Международна Федерация по Американски Футбол) в България дойдоха трима от най-добрите треньори по американски футбол в Швеция. Участие в тридневния треировъчен лагер взеха играчите на българските Тийм София и Плевен Брейвхартс и румънските Букурещ Уориърс и Букурещ Предатърс. Също така по покана на Федерация по Американски футбол – България – в лагера взеха участие и 2-ма френски треньори. Заедно с българските и френските си колеги, шведските треньори проведоха един изключително динамичен и интересен за играчите лагер. Приложените упражнения целяха подобряване на техническите умения и правилното изпълнение на задачите извършвани от играчите според тяхната позиция. Наблегнато бе на бързината, силата, но най-вече на безопасността в този иначе изключително контактен спорт.

За играчите които издържаха и трите дена на лагера, това беше добра възможност да проверят сегашното си ниво и да усетят какво е нивото на силния европейски американски футбол, накъдето се цели и българският отбор Тийм София.

Едва няколко месеца след като стана пълноправен член на IFAF, Българската федерация проведе и първото събитие в България под егидата на международната федерация. Със сигурност ще следват още много такива лагери целящи да засилят както нивото на подготовка на играчите, така и интереса към американския футбол в България.