The Sofia Bears played their first match in Serbia hero banner

The Sofia Bears played their first match in Serbia


The Sofia Bears played their first match in Serbia

Article
  |  
2011-03-14

На местния стадион в Кралиево пред пълни трибуни и с изпълнение на живо на българския и сръбския химн – така започна срещата между отборите на Софийските мечки и домакина Кралиево Роял Краунс. Това бе и първата среща на български отбор по американски футбол в Сърбия. Миналото лято Мечките разбиха отбора на Индижа Индиянс които гостуваха в София. Сега обаче пред себе си имаха отбор от сръбската А дивизия, на много добро ниво и с отличен треньорски състав.

Срещата започна катастрофално за мечките – още в първата четвърт те вече губеха с 14:0 благодарение на бързият рънингбек и отличните изпълнения на единия от двамата американски играчи играещи за Роял Краунс. Опитите на българското нападение бяха спряни още в зародиш благодарение на здравата защита на сърбите и контузиите които мъчеха ключови играчи в българския отбор. Второто полувреме нивото на игра се изравни, българската защита спря устременото нападение на противника, Мечките се отчетоха с интерсепшън и няколко причинени фънбола на противника. Въпреки това затрудненията в нападение оставаха. Все пак нападението се отчете с няколко много добри паса и почна да печели ярдове които обаче така и не се превърнаха в точки на таблото. Последната четвърт още няколко отлични изпълнения на рисийвърите на сръбския отбор, както и на куортърбека им – сръбски младежки национал – довърши надеждите на българите поне за достойна загуба.

Крайният резултат 0:48 е напълно заслужен от гледна точка на показаното на терена. От друга страна Мечките така и не успяха да разгърнат своя потенциал показан в последните им 2 мача. Многото контузии и нови попълнения оказаха своето влияние, но това в никакъв случай няма да попречи на Мечките да дадат всичко от себе си и да защитават националният трибагреник след 2 седмици когато ще се изправят срещу отбора на Букурещ Уориърс в Румъния. Дотук резултатът от срещите между двата отбора е 2:2 така че и двата отбора ще са твърде решени да победят и да покажат коя страна е по-напред в радвитието на този изключително интересен и вълнуващ спорт.

Антон Дойков

Софийските Мечки
www.teamsofia.org