The Sofia Bears dealt with the Bucharest Warriors hero banner

The Sofia Bears dealt with the Bucharest Warriors


The Sofia Bears dealt with the Bucharest Warriors

Article
  |  
2010-05-12

Софийските Мечки победиха Букурещ уориърс с 26:6 и направиха дебюта на новия си треньор Джейсън Джордж паметен. „Мечките“ бяха чудовищни в защита, като предизвикаха пет грешки на румънските си опоненти и им позволиха да пресекат центъра едва два пъти. Играещият помощник-треньор Николай Ангелов блесна с два интерсепшъна, а в добавка отбеляза и тъчдаун след поет начален удар.

Мачът на помощното игрище на НСА се в игра по взаимна договорка в две полувремена от по 30 минути и въпреки конкуренцията на провеждащия се наблизо международен турнир по ръгби привлече многократно по-голяма публика. Сред зрителите бе забелязан и героят от САЩ`94 Бончо Генчев. „Мечките“ поведоха набързо с 13:0, като първите две серии на румънците завършиха с фъмбъл на рънингбека Флорин Кожану. Веднага след втория обаче корнърбека Адриан Попа пресече пас в близост до централната линия и необезпокояван пробяга 42 ярда до ендзоната на София беърс за единствените точки на „воините“ в мача.

При последвалия начален удар дойде и най-зрелищния момент в мача. Николай Ангелов първотачално изтърва топката, но бързо я овладя и използвайки перфектните заслони на съотборниците си спринтира 90 ярда по тъчлинията за 19:6.

Неприятно впечатление направи поведението на защитника на Букурещ уориърс Михай Поповичи, който след поредица от мръснишки влизания успя в началото на второто полувреме да предизвика и меле, в което набързо се включиха и резервите на двата отбора.

„Момчетата израснаха много през трите години, откакто започнахме. В началото някои не можеха да направят и десет лицеви опори, а сега са завършени атлети. Гордея се с тях“, заяви Джейсън Джордж след победната баня с „Гейтърейд“.

Следващият мач на Софийските Мечки е на 6 юни от 13 ч. на игрището на НСА срещу Индижа индиънс.

Автор: ЙОРДАН БОЖИНОВ

Източник:  Sportal.bg