A lot of adrenaline, speed and strong collisions await us on May 9 at the NSA hero banner

A lot of adrenaline, speed and strong collisions await us on May 9 at the NSA


A lot of adrenaline, speed and strong collisions await us on May 9 at the NSA

Article
  |  
2010-05-03

Това е само малка част от изненадите които очакват феновете на американския футбол у нас в неделя на 9 май. От 13 часа отбора по американски футбол София Беърс (бившия Тийм София) ще посрещне румънският отбор Букурещ Уориърс . Това е 4-ти сблъсък между двата отбора. Както винаги и двата отбора ще излязат крайно мотивирани да запазят честта на своите страни и да надделеят в този изключително оспорван сблъсък. Дотук румънският отбор води с 2 на 1 победи, но играчите на София Беърс ще играят със зъби и нокти за да изравнят този резултат.

 

В българският отбор настъпиха редица промени през зимната пауза. Отбора напусна дългогодишният  треньор Христо Гюрковски. За нов старши треньор бе назначен треньора на защитата Джейсън Джордж, а за помощници Николай Ангелов, Иво Икономов и Божидар Проданов. Така сформираният треньорски екип изведе отбора през 2 месеца изключително тежки тренировки и сегашният състав е напълно готов за началото на активния сезон.

Отборът смени и името си от Тийм София на София Беърс .

Програмата на отбора за 2010 г.
• 09 Май 2010 – Неделя от 13 часа – Тийм София / Букурещ Уориърс – София, НСА
• 30 Май – Демо мач по американски футбол в Елин Пелин
• 06 Юни 2010 – Неделя от 13 часа – Тийм София / Индижа Индианс – София, НСА
• 13 Юни – Демо мач по американски футбол в град Лом
• 27 Юни – Букурещ Уориърс  / Тийм София – Букурещ
• 15.05 – 01.07 – Всеки уикенд – Първенство по Американски флаг футбол – Потвърдили засега участници: София Драгънс, София Сейнтс, София Хоукс

Като основна цел по време на сезона и през лятната пауза отбора си е поставил промотирането на американския футбол в България и привличането на все повече деца и млади атлети към този изключително атрактивен и интересен спорт.

Елате на 9 май от 13 часа на ръгби стадиона срещу официалното игрище на НСА, за да подкрепите единственият засега отбор по американски футбол с пълна екипировка в България!

Автор: Антон Дойков, София Беърс

info@teamsofia.org

www.teamsofia.org