Отборът на Софийските Мечки посети международен тренировъчен лагер в Триест, Италия hero banner

Отборът на Софийските Мечки посети международен тренировъчен лагер в Триест, Италия


Отборът на Софийските Мечки посети международен тренировъчен лагер в Триест, Италия

Статия
  |  
2013-08-11

Играчите на Софийските Мечки – Александър Кенанов, Симеон Василев и Христиан Чан взеха участие в изключително реномирания тренировъчен лагер American Bowl 2013 – http://www.camp.americanbowl.org/ провел се в Триест, Италия в периода 1-3 Август 2013 г.. Участие, но като обучаващи се треньори взеха и старши треньора на Софийските Мечки Иво Икономов и помощник треньора Антон Дойков.

 

Дългият път с кола до прекрасния италиански град определено си заслужаваше. Треньорският състав включваше живи легенди в американския футбол –

Джо Монтана (Joe Montana – 49-ers NFL – Superbowl XVI, XIX, XXIII,XXIV )

Шон Гейл (Shaun Gayle – Bears – NFL – Superbowl XX)

Крис Хайнс (Kris Haynes – Bears – NFL)

Мат Джойс (Matt Joyce – Cardinals – NFL)

Сам Роджърс (Sam Rogers – Bills – NFL)

Lamont Warren (Colts – NFL)

Лагера се проведе в рамките на 3 дни, по време на които играчите преминаха през различни упражнения целящи да подобрят техните знания, техника и координация. В почивките всички имаха възможността да обсъждат и да черпят опит от професионалните играчи, достигнали до Супербоул и изкарали милиони играейки в НФЛ.

На третият ден се проведе кратка игра – нападение срещу защита, където българските играчи изпъкнаха с добрата си физическа и техническа подготовка.

По време на лагера освен ценният опит, който играчите и треньорите натрупаха, се създадоха и много нови и полезни запознанства с отбори от други европейски страни.

Снимки от лагера: