Balkan Arena Football League в София на 8-9 Юни hero banner

Balkan Arena Football League в София на 8-9 Юни


Balkan Arena Football League в София на 8-9 Юни

Статия
  |  
2013-05-30

Уикенда на 8-9 Юни, в Национална спортна академия, София ще се проведе Балканска лига по американски футбол. Организатори на това уникално събитие са отборът Софийските Мечки съвместно с Федерация по Американски футбол България.

 

За пръв път в София ще се проведе такова мащабно състезание свързано с новия за България спорт – американски футбол. Гости на Мечките ще са румънския отбор Букурещ „Предатърс“ и сръбския Обреновац „Хоукс“, а четворката се допълва от сборен отбор на останалите нови български отбори София Хоукс, Плевен Блейдс, Софийските Войни и Силистра Стелиънс.

Очертава се сериозна битка по време на двудневния турнир. В Сърбия този спорт е изключително добре развит и в местното първенство играят професионално дори и американски играчи, а Румъния от тази година вече има действащо първенство. В България спортът също се развива, като тази година във федерацията има регистрирани 8 отбора, а националното първенство вече стартира.

Засега отборът на Софийските Мечки запазва лидерската си позиция, поради дългогодишния опит на играчите на отбора. Тази година 6 играчи взеха участие в сръбското първенство играейки за отбора на Кралево.

Турнирът ще бъде открит в събота 8 Юни от 10:30 с кратка програма. Публиката ще може да се наслади на зрелищна битка, като в същото време ще има осигурени музика, професионален коментатор, кетъринг и др. изненади.

През първия ден ще се изиграят 4 мача, а на втория още 2, на принципа всеки срещу всеки. Малкия и големия финал ще са в неделя.

Програма:

Събота, 8 юни:

1. Софийските Мечки : Обреновац Хоукс 11:00 2. Софийската Глутница : Букурещ Предатърс 12:00
3. Букурещ Предатърс : Обреновац Хоукс 13:00
4. Софийската Глутница : Софийските Мечки 14:00

Неделя, 9 юни:

5. Софийската Глутница : Обреновац Хоукс 11:00 6. Софийските Мечки : Букурещ Предатърс 12:00 7. Мач 3-4 място 13:00 8. Гранд ФИНАЛ 14:00

Турнирът нямаше да е възможен без подкрепата на спонсорите на събитието – пивоварна Бритос, Рено-Нисан България с марката Дачия и туристическа агенция Posoka.com. Благодарности и за съдействието на Г-н Димитър Дилчев, кмет на район Студентски, Столична община, за помощта и съдействието при организирането на турнира.