Софийските Мечки взеха първа победа hero banner

Софийските Мечки взеха първа победа


Софийските Мечки взеха първа победа

Статия
  |  
2018-04-02

 

Софийските Мечки надделяха над отбора на Софийските Булдозери с 20 на 6 в първия мач от шампионата по американски футбол в България. Срещата се проведе в Благоевград, където домакини бяха отбора на Благоевград Грифинс. Първата среща беше именно на домакините срещу гостуващия отбор на Софийските Булдозери. Грифоните изненадаха всички като нанесоха съкрушителна победа.

Във втората среща бе ред на Мечките, за които това бе първи мач след обновяваве и подмладяване на отбора.  Те започнаха срещата неубедително след серия нападения без резултат и на полувремето отбора падаше с 8 на 6. Въпреки това чудесната игра на защитата не позволи на противника да отбележи повече точки до края на мача. Едва в последната четвърт Мечките поведоха с малко късмет след хванат пас при едно разбъркване. Малко след това и защитата отбеляза правейки интерсепшън при опит на Булдозерите да обърнат нещата в своя полза. Така макар и с доза късмет Мечките отбелязаха първа победа. Следващият кръг от шампионата ще се проведе в София на НСА на 14 Април.

Дотогава тренировките продължават всеки вторник и четвъртък от 19 часа на бейзболното игрище до техническия университет.