За нас hero banner

За нас

Отборът е основан на трети май 2007-ма година, под името Team Sofia, бързо става популярен в България и на Балканите.
Първият отбор с пълна екипировка и с множество международни мачове. Мечките са играли както във всички възможни първенства в страната, така и в Турция, Румъния, Сърбия, Босна и Хрецеговина, Унгария и дори Австрия (с юношеския отбор).
Две години подред завършваме на върха на таблицата в сръбската трета дивизия, но факта, че сме от друга страна възпрепятства отбора от преминаване в по-горна дивизия.
Отборът има детска и юношеска формация, а при възрастните се състезава във всякакви формати на различните първенства и турнири.
От основните мачове във формат с 11 души на терена от всеки отбор, през съкратената версия 8х8 (с която версия и в момента се провежда шампионата на страната) и чак до различните версии на флаг футбол (5х5 и Iron Flag).

В Мечките разчитаме на сериозни знания и опит, като сме горди да имаме най-добре структурирания треньорски екип. Различни треньори по позиции, кондиционен треньор и отделен треньор за деца и юноши движат отбора напред.
Всеки от треньорите е с голям опит зад гърба си, като всички са бивши играчи на отбора. Развиваме се, като посещаваме треньорски семинари и кемпове в Сърбия и Хърватска и дори в България.
Нашият екип взима дейно участие във най-различни кемпове за развитие на спорта и играчите, както и участва активно в структурите на БФАФ от самото създаване на федерацията.

Our team

Развитието на играчите също е в основата на отбора, като през годините си партнираме със всеки един отбор в страната и не пропускаме събитие за Американския Футбол в България.
Играчи на Мечките са взимали участие в различни видове обучения и мероприятия за спорта. През годините част от Живей Активно, Международна седмица на спорта, Спортовете с които не израстнахме, Събития за 1-ви юни на Радио FM+ и много други.

Наша мисия е да популяризираме спорта сред хората и да запознаваме всички с предимствата на редовното спортуване от най-ранна детска възраст.
Вярваме, че можем да подобрим света около нас и да покажем, че спортовете могат да бъдат празник за малки и големи, събитие в което семейства идват да се забавляват и да се насладят на красотата на нашия любим спорт.

Our cheerleaders
​​​​​​