Успешно завърши първият турнир по американски футбол проведен в град Варна

By
Updated: юли 18, 2011

На 16 и 17 Юли, в град Варна се проведе уникален двудневен тренировъчен лагер и турнир по американски футбол.

В града гостува отбора на „Софийските Мечки“, който беше и главен организатор на събитието съвместно с доброволци от американският „Корпус на Мира“ и Община Варна.

Първият ден започна с официално откриване и двучасова тренировка за дошлите младежи желаещи да се докоснат от спорта. На тренировката присъстваха общо 80 души, под парещото съботно слънце.

Във втората част на деня „Софийските Мечки“ се изправиха срещу румънският отбор Букурещ Уориърс, също участник в двудневният лагер. Двата отбора играха по правилата на американският арена футбол – 8 на 8 играчи с пълна екипировка. След една успорвана първа част българите взеха нещата в свои ръци и по-добрата им физическа подготовка си пролича. Крайният резултат бе 42:6 за „Мечките“, а варненската публика видя на живо истински мач по американски футбол, с изключително зрелищни разигравания.

Вторият ден всички участници бяха разделени на 4 отбора и се проведе турнир по американски флаг футбол. За някои това бе първата им игра по американски футбол. Отборите бяха водени от капитаните на отбора „Софийските Мечки“ и представляваха смесени отбори с играчи от „Мечките“, „Букурещ Предаторс“ и младият отбор „Добрич Рийпърс“.

След много интересни моменти и отигравания бе определен победител – отбора с капитан Антон Дойков и в състав – 3ма играчи от „Букурещ Предаторс“ и 5-ма от „Добрич Рийпърс“.

Надяваме се този турир да запали още градове в България да основат свои отбори по американски футбол.

Отборът на Мечките ще продължи и занапред да провежда подобни мероприятие в различни градове в страната.

Това събитие се проведе с официалната подкрепа на:

Община Варна

Корпуса на мира в България

АФК Софийските Мечки

Федерация по американски футбол – България (ФАФБ)

6 Comments

 1. Адриан

  18.07.2011 at 20:48

  Беше много яко! Надявам се пак да има такова мероприятие и да сформираме отбот във Варна!

 2. Ghost

  19.07.2011 at 10:57

  Благодаря много за организацията, помощта и подкрепата през тези два тренировъчни дни. Надяваме се ние от dobrich reapers все по-често да успяват да се реализират подобни мероприятия, като не очакваме само да участваме на готово един ден бихме могли и ние да започнем да домакинстваме. Още веднъж поздрави за чудесното представяне тренировките и проведеният мач между вашият отбор и този на Букурещ.

 3. Николай

  21.07.2011 at 7:57

  Беше уникално яко , хареса ми , бих пробвал пак , радвам се че и „Мечките“ победиха „Букурещ Предаторс“ също беше доста интересно

 4. takamon

  19.11.2011 at 22:47

  viv varna imali amerikan futbol Ekip? ako ima moje li izprati posta ….

 5. Kaloyan Kamenov

  11.05.2012 at 9:38

  iskam da popitam kade moga da se zapisha v sf na trenirovki i gore dolo kolko e mese4nata taksa 😛

 6. admin

  11.05.2012 at 10:54

  Заповядай понеделник сряда или петък от 18 часа на бейзболното игрище до техническият университет. Месечната такса е 30 лв. Първата тренировка на се заплаща. Поздрави,

You must be logged in to post a comment Login