Проведе се годишният турнир по американски флаг футбол за купа България

By
Updated: май 16, 2011

На 15 май 2011, на стадиона до арката на НСА, се проведе годишният турнир по американски флаг футбол за купа България. Отборите които взеха участие бяха – Софийските Мечки (2 отбора), Софийските Ястреби и Благоевградските Грифони.

По парещото пролетно слънце отборите направиха страхотно шоу и се забавляваха играейки. Благоевградските Грифони, въпреки липсата на много играчи се представиха на ниво и се опънаха на двата отбора на Софийските Мечки. Мечките от своя страна имаха много нови момчета в състава и това малко бавеше играта им. Въпреки това новите момчета показаха сериозен потенциал. Това важи особено за малкия Сашко, който едва на 10 години, отбеляза първият си тъчдаун! Още една изненада поднесе Таня, която като единственото засега момиче играещо флаг футбол в България също отбеляза своя първи тъчдаун.

Младият отбор на Ястребите се представи както винаги на много силно ниво и със своята бързина надигра останалите отбори.

Все пак на финала силите на Ястребите се поизчерпаха и въпреки самоотвержената им игра те отстъпиха пред отбора на Мечките.

За най-добър играч на турнира бе избран „мечока“ Александър Кенанов.

Ето и крайните резултати.

Griffins 12:12 Hawks
Bears 1 6:0 Bears 2
Hawks 12:0 Bears 2
Griffins 6:6 Bears 1
Hawks 24:6 Bears 1
Bears 2 18:12 Griffins

Финал:
Bears 1  18:12 Hawks

1. Bears 1
2. Hawks
3. Griffins – 2 равни мача, но с 30 отбелязани точки
4. Bears 2 – 1 победа, само 12 отбелязани точки

2 Comments

You must be logged in to post a comment Login