Софийските Мечки 19:13 Букурещ Ребелс!

By
Updated: октомври 13, 2014

10712816_10152811029836079_278995014769706830_nНа 12 Октомври (неделя) от 15:00 часа на Старият Стадион Академик (зад хотел Плиска), Софийските Мечки посрещнаха отбора на Букурещ Ребелс в първи мач от тазгодишното издание на Балканска Лига по Американски Футбол.

В слънчевия неделен следобед над 400 души се насладиха на едно истинско шоу по американски. И двата отбора излязаха за победа, а момичетата от VS  Dance нажежиха още повече обстановката със своите атрактивни изпълнения.

Мечките започнаха мача силно и след няколко успешни тичания, последвани от пас на Християн Чан към Тодор Стаменов, успяха да отбележат първия тъчдаун в мача. Румънците разбира се нямаше да се дадат така лесно. Последваха няколко силни техни атаки по земя с топката дело на мощните им рънинг-беци.

Въпреки липсата на титулярния им капитан, Мечките се защитаваха със зъби и нокти и така и не дадоха шанс на румънците да отбележат, спирайки ги почти в крайната зона. За сметка на това нападението продължаваше своята добра игра и след пас към новака в отбора Едвард Беров покачи резултата на 12:0.

Така полувремето завърши с комфортна преднина за софийския отбор. Нищо обаче не бе решено.

В началото на второто полувреме „Бунтовниците“, въпреки че играеха предимно по земя,  върнаха бързо единия тъч-даун, след грешка на защитата и един добре завършен пас към рисийвъра Раду Ене, като добавиха и допълнително 1 точка и направиха резултата 12 на 7.

Това само мотивира още повече Мечките да се прегрупират и да играят още по-здраво. В последната четвърт мачът течеше трудно и за двата отбора и топката постоянно сменяше притежанието си. Добрата игра на защитата на Мечките в крайна сметка се оказа ключова и след груба грешка на румънският куортърбек, сейфтито на българския отбор Антон Дойков направи интерсепшън и сложи на таблото и първите точки от защита, което направи резултата 19:7 след допълнителната точка от шут на Тодор Стаменов.

Комфортната преднина за съжаление се стопи бързо след т.нар. фейк пънт (симулация на ритане), където след пас румънците достигнаха крайната зона на мечките и в последвалото тичане отбелязаха, за да направят резултата 19:13.

До последно Мечките се бориха за да запазят крехката си преднина и след няколко успешно спечелени първи дауна, главният съдия свири края на този драматичен, но завършил щастливо за българския отбор първи мач от Балканската Лига по Американски футбол.

Невероятната подкрепа от публиката и прекрасната организация доведоха превърнаха този мач в едно истинско спортно шоу.

Така Мечките временно ще са на върха в класирането – поне до следващото си гостуване на 9 Ноември – а именно на тежкия съперник от Сърбия – Кралево Роял Краунс.

Снимки: Христо Петров, Константин Василев

 

One Comment

You must be logged in to post a comment Login