София Беърс победиха Индижа Индиънс с 26:0

By
Updated: юни 25, 2010

Sofia BearsСофия беърс победиха Индижа индиънс с 26:0 (12:0, 8:0, 0:0, 6:0) и записаха първия шатаут в историята си. „Мечките“ доминираха през всичките 60 минути на мача представителите на най-реномираната школа в американския футбол на Балканите.

Българите спечелиха жребия за притежание на топката и още първата серия завърши с тъчдаун. Александър Щерионов превърна скрийн пас на куотърбека Кристиян Чан в шест точки, след като надбяга защитата на „индианците“. 34 секунди преди края на първата част Пламен Партинов използва отличните заслони на офанзивната линия и се гмурна в ендзоната на гостите на 12:0.

Неприятен инцидент се случи в началото на втората четвърт, когато рънингбек на Индижа счупи глезен и бе откаран в болница. Съотборниците му тръгнаха да отмъщават и в резултат заработиха поредица от наказания за грубост. Тъчдаун на Кристиян Чан бе отменен заради задържане, но четири разигравания по-късно плеймейкърът на Беърс все пак влезе в ендзоната на Индижа за 20:0.

През второто полувреме грубостите на сърбите зачестиха и на няколко пъти масовият бой се размина по чудо. След нулева трета четвъртина Александър Кенанов оформи победата на София с тъчдаун след пас на Чан.

Отбраната на „мечките“ се отчете с овладян фъмбъл, а в добавка на два пъти спряха Индижа на ярдове от крайната линия.

Автор: ЙОРДАН БОЖИНОВ

sportal.bg

One Comment

You must be logged in to post a comment Login