София Беърс 41:6 Голден Беърс, Бор

By
Updated: април 18, 2016

20160417_160936

Този уикенд Софийските Мечки гостуваха на Голден Беърс от гр. Бор, Сърбия като част от първи кръг на 3-та лига на Сръбската асоциация по американски футбол (SAAF)

В дербито на 3-та лига българския отбор спечели убедително с 41 на 6, въпреки множеството контузии и отсъстващи играчи. Мечките излязоха с едва 17 регистрирани играча, което в американския футбол е под минимума необходим на всеки един отбор, тъй като би трябвало хората които играят в нападение и защита да са различни 11. В случая всеки играч бе длъжен да даде всичко от себе си и да изиграе мача под парещото неделно слънце и 30 градуса, като гости и срещу числено превъзхождащия ги отбор на Голден беърс.

Самият мач не започна никак добре за мечките , тъй като след 2 успешни паса домакините изненадващо бързо успяха да открият резултата след тъчдаун на най-опасния им играч в мача – рисийвъра Александър Яничиевич.

Калени обаче от многото битки заедно, българите изобщо не се повлияха от това развитие на резултата – нападението започна изключително убедително, главно благодарение на превъзходството на нашата нападателна линия, която без проблеми отваряше дупки в отбраната на противника и взривоопасното дуо рънингбеци Александър Кенанов и Атанас Атанасов печелеха ярдове без проблеми, всеки път щом тичаха с топката. Не закъсня и първият тъчдаун на завърналия се капитан и играещ с #55 – Кенанов.

От тук до края на мача на терена имаше само един отбор. Всеки опит на домакините да атакуват бе пресичан от безмилостната българска защита. Освен в нападение и дефанзивната линия съставена от почти същите играчи игра много силно и просто не даде шанс за тичане по земя, а убедителната игра на лайнбекърите и дефанзивните бекове не даде шанс и за пасове.

 

Така българите продължиха да отбелязват и да придвижват топката по терена – Тодор Стаменов, дългогодишния рисийвър на Мечкте отбеляза дежурния си тъчдаун след дълъг пас на куортърбека Николай Георгиев, а играещият и като рънингбек и като лайнбекър Атанас Атанасов отбеляза един тъчаун с тичане и един след пресичане на пас (интерсепшън – общо 4 в този мач). За пореден мач куортърбека на мечките се представи на ниво и така Ники се затвърждава като важна част от този все по-силен състав, който вече играе втори сезон в сръбската лига и то все по-добре. Последният тъчдаун бе дело на резервата Александър Мицов, който също показа мощно тичане по земя.

Така българските мечки взеха тази така важна първа победа. Само още 2 победи ги делят от плейофите и възможността да се класират и да играят в по-горната 2ра дивизия догодина. Следващият мач на Мечките е срещу отбора на Смедерево на 15 Май.

РЕЗУЛТАТИ:

1/4 – 06: 13
06: 00 – пас 35 ярда, Доброслав за Александър Яничиевич; неуспешна допълнителна точка
06: 07 – тичане 55 ярда, Александър Кенанов; Тодор Стаменов: успешна допълнителна точка
06: 13 – пас 30 ярда, Николай Георгиев към Тодор Стаменов; Тодор Стаменов: неуспешна допълнителна точка
2/4 – 00: 07
06: 20 – Пресечен пас, Атанас Атанасов; Тодор Стаменов: успешна допълнителна точка
3/4 – 00: 15
06: 27 – тичане 10 ярда, Николай Георгиев; Тодор Стаменов: успешна допълнителна точка
06: 35-7- тичане Атанас Атанасов; Радослав Ташев, успешна реализация на 2 допълнителни точки
4/4 – 00: 06
06: 41 – тичане 5-ярда, Александър Мицов; Тодор Стаменов: неуспешна допълнителна точка

You must be logged in to post a comment Login