Софийските Мечки 39:6 Черните Стършели (Сърбия)

By
Updated: април 20, 2015

11110784_833659596682139_3699834781527334576_nКакто повечето от вас знаят, тази година най – добрия отбор по американски футбол в България – „Софийските мечки“ ще вземе участие в Трета Сръбска Лига. В събота 18.04.2015 г. в гр. Ягодина, Сърбия българите се изправиха срещу домакинския отбор -„Черните стършели“ (Black Hornets) в битка от първия кръг. Отбора на сърбите се състоеше от почти четиридесет човека, сред които бивши играчи на някои от най – елитните отбори в Сърбия, а в контраст на опита и силата на ветераните си „Стършелите“ разполагаха с ядро от бързи и повратливи младежи от собствената си школа. От своя страна двадесет и петте „Мечки“ с гордост развяха българския флаг на терена и без капка страх влязоха в битката.

По традиция софиянци започнаха разконцентрирано и в първите три разигравания домакините стигнаха на десет ярда от нашата енд-зона. Мечешката защита обаче се пробуди, спря нападението, а опита за фийлд гол бе неуспешен. От тук насетне имаше само един отбор на терена и макар на полувремето българите да се оттеглиха за почивка само с шестте точки отбелязани от игралия страхотно този мач рънинбек Атанас Атанасов, „мечките“ държаха мача под контрол.

Момчетата излязоха изключително концентрирани след почивката и още с първото разиграване на след подновяването на играта дебютиращия като куотърбек този мач Николай Георгиев изстреля тридесет ярдова бомба право в ръцете на бързоногия ресийвър Тодор Стаменов, който в четиридесет ярдовата надпревара до енд-зоната на „стършелите“ надбяга тримата гонещи го защитници – 12:0. Стаменов отбеляза и допълнителната точка след тъчдауна си. Защитата на мечките спираше набезите домакините, а в последвалото нападение кутърбека Георгиев се мушна зад силната си офанзивна линия и отбеляза за 19:0. Стаменов отново се разписа с шут над гредата и така в края на третата четвърт резултата вече бе 20:0.

Последваха разгорещени минути, битката загрубя изнервените домакини започнаха да правят необмислени нарушения което само раздразни нашите момчета, дефанзивната линия на „мечките“ заигра още по яростно и при поредното притискане на техния куотърбек той хвърли прибързано топката в ръцете на играещия в защита Атанасов, който с помощта на изключително сърцатото блокиране на съотборниците си отбеляза за 26:0.

„Черните стършели“ все пак се разписаха след спорно отсъден тъчдаун. Това само раздразни софиянци. В оставащите осем минути до края на срещата Атанас Атанасов, отбеляза още един тъчдаун, последван от успешна допълнителна точка от Тодор Стаменов, а след отново пресечена от Атанасов топка, слагащия за първи път пълна екипировка Александър Мицов заби последните шест точки за „мечките“ четиридесет секунди преди края на срещата – 39:6.

Мача завърши с приятелски поздрави и много усмивки. „Мечките“ започнаха с победа приключението си наречено „сръбска лига“. Най – хубавото беше, че момчетата спечелиха мача по най – силния начин – с един изключителен отборен дух. Очаквайте скоро снимки и видео от мача.

Следващия мач е на 09.05.2015 г. в София, този път срещу „Обреновац Хоукс“, когато „мечките“ ще се опитат да зарадват феновете си още по изразителна победа.

You must be logged in to post a comment Login