Софийските Мечки 28:12 Голден Беърс Бор

By
Updated: юли 11, 2016

Победа! Мечките са на финал! След истински трилър на стадиона в Кралево, символичните домакини спечелиха заслужено

За пореден мач Мечките трябваше да играят в Сърбия, тъй като Голден Беърс не искаха да дойдат до София, въпреки че българския отбор дотук е гостувал 3 пъти в Бор. В американския футбол думите „чест” и „уважение” са много важни, всеки отбор и играч трябва да уважава противника си и когато не го направи и използва всички похвати само и само да победи потъпквайки тези 2 думи… то няма как да получи уважение на терена и заслужено ще загуби.

IMG_6790

 

Така и стана под тежкото слънце и 30 градусова жега в Кралево. Мачът започна равностойно и с няколко размени на топката. Българите играеха добре по земя, поради по-бързите си играчи и разнообразна игра. Пасовете обаче така и не тръгнаха първото полувреме. Все пак Българите първи откриха резултата след няколко тичания и QB sneak (промъкване) за последния ярд, последван от допълнителна точка.

Силната защита на Мечките не позволи на Голден Беърс да отбележат в първото полувреме, въпреки добрата игра и пасове на противниковия отбор.

IMG_6870

 

Факта, че не успяха да решат мача още в първото полувреме изигра лоша шега на Мечките. С първия плей на второто полувреме още със своя Kick Return сърбите успяха да се върнат в играта и отбелязаха TD , който мечките проспаха. Спряната допълнителна точка обаче бе много важна за Мечките по нататък в мача.

IMG_6881

Отново последва размяна на топката и въпреки, че Мечките буквално „мачкаха” своя съперник по земя и направиха близо 70 ярдов драйв, благодарение на рънингбеците Атанас Атанасов, Александър Мицев и Александър Кенанов все пак не успяха да стигнат до втори тъчдаун. От това се възползва отбора на Голден Беърс, който с няколко нарушения и наказания за българите и няколко добри паса стигна до тъчдаун и за първи път поведе в резултата. Отново липсваше допълнителна точка, а мача се „нажежи” до степен в която играч на Голден Беърс удари съдия и беше изгонен. В най-решителния момент мечките стиснаха зъби и не се поддадоха на напрежението. Мечките играха много силно в защита и не дадоха повече шансове на противника да направи нещо повече. След чудесни разигравания по земя и нападението избухна и отбеляза много важен тъчдаун, който върна мечките напред в резултата с 9 точки благодарение на допълнителните точки.

IMG_6816

 

Голден Беърс се хвърлиха в последен щурм, но отново българската защита беше безпощадна и буквално разкъсваше първата линия на Голден Беърс и сакваше куортърбека им, което доведе и до пресечени пасове. Точно благодарение на чудесната реакция на Радослав Ташев, който като външен лайнбекър пресече пас и отбeляза важен TD.

IMG_7087

Тодор Стаменов този ден беше безпощаден в допълнителните точки (4 от 4) и само отбеляза последния пирон в ковчега на унилите сърби, отбелязвайки с чудесен корнер пас на Николай Георгиев.

IMG_7321

Така българите са на прага на един перфектен сезон. По правилник, 2-та отбора които са на финал се класират за промоция догодина във втора лига. Мечките все още не знаят кой ще е техният противник на финала на 24 Юли. Но могат да се поздравят за чудесния сезон дотук.

IMG_7347

Огромни благодарности на нашия спонсор BRITOS, благодарение на който успяхме да изминем тежкия път и да стигнем до така желаната промоция. Благодарим и на всички наши фенове, които ни подкрепят макар и дистанционно. #noexcuses

Резултат:

Софийските Мечки 28:12 Голден Беърс Бор

Първо полувреме:

Николай Георгиев TD (Тодор Стаменов PAT) (7:0)

Второ полувреме:

Бор TD (7:6)
Бор TD (7:12)
Радослав Ташев TD (Тодор Стаменов PAT) (14:12)
Атанас Атанасов TD (Тодор Стаменов PAT) (21:12)
Тодор Стаменов TD (Тодор Стаменов PAT) (28:12)

You must be logged in to post a comment Login