Софийските мечки приключиха един изключително успешен сезон

By
Updated: юли 7, 2010

На 03 Юли на стария стадион Академик, Софийските Мечки изиграха последният мач за сезон 2009/2010. Двата отбора съставени от играчи на „мечките“ – Светците и Драконите се сблъскаха в демо мач, който по удари, скорост и пасове не отстъпваше на международните мачове изиграни от мечките тази година. След мача публиката и играчите похапнаха от приготвеното барбекю и поляха убилно с бира тежкият но и успешен сезон.

През първата половина – есента на 2009 – мечките изиграха 2 международни мача и няколко вътрешни турнира по флаг футбол. В началото на 2010 отбора бе неочаквано напуснат от дългогодишния треньор Христо Гюрковски, но въпреки това започна навреме своята подготовка. Последваха 10 вътрешни мача с пълна екипировка между Сейнтс и Драгънс, 1 турнир по флаг футбол и 2 международни срещи.

Софийските Мечки постигнаха изключително важна победа при първият си сблъсък със Сръбски отбор и завърши сезона със спечелени 3 от 4 международни мача и затвърди авторитета си като един от отборите с най-добра защита на Балканите.

На отбора предстоят 2 месеца лятна пауза – тоест тренировки в зала и спринтове.

Сезон 2010-2011 започва на 6 Септември, като отбора ще се изправи срещу още по-силни отбори от съседните страни и ще се включи за първи път в една от Европейските надпревари – EFAF Challenge Cup.

7 Comments

You must be logged in to post a comment Login