Софийските Мечки победиха в Сърбия

By
Updated: юни 14, 2011

На 12 Юни в град Бор, Сърбия, Софийските мечки се изправиха за трети път срещу сръбски отбор – срещу „Златните Мечки“ от Бор.

Мачът бе част от подготовката на отбора за предстоящият им турнир това лято по американски футбол играещ се по правилата на Арена футбол – 8 срещу 8.

Гостите бяха твърдо решени да покажат на българите, че са най-добрият отбор по арена футбол в Сърбия и още в първите минути поведоха в резултата. Това обаче ни най малко не притесни мечките, които вече имат сериозен опит  на международно ниво. Това се оказа и единственият тъчдаун за домакините – силната игра в нападение водена от куортърбека Християн Чан, не остави шансове на домакините дори и за почетно представяне. Рисийвърите Николай Ангелов и Тодор Стаменов отбелязаха три много красиви тъч дауна. От своя страна защитата на мечките с капитан Александър Кенанов също не скучаеше и открадна няколко топки от противника, като 3 от тях защитата реализира в тъч дауни и не остави никакви шансове на противниковия отбор, който за цялата втора част на мача премина само 2 пъти средната линия. Краен резултат 48 на 8 за Софийските Мечки.

Мачът мина под много добро съдийство и перфектна организация от страна на домакините. Определено тези два отбора ще се срещат и занапред, като очакваме Златните Мечки да върнат гостуването в София.

Какво предстои:

На датите 24 юли, 7 и 21 август, българският отбор ще се изправи срещу едни от най-добрите отбори на балканите. Мечките бяха избрани да участват в един от елитните турнири в западната ни съседка – Арена Футболна Лига – под егидата на сръбската и европейската федерации.

Участници в турнира:

* BELGRADE Blue Dragon
* POŽAREVAC Outlaws
* KRAGUJEVAC Wild Boars
* BOR Golden Bears
* Sremska Mitrovica legionnaires
* BEARS SOFIA (BULGARIA)
* TIGERS SARAJEVO (Bosnia and Herzegovina)
* Dalj PIDBULS (CROATIA)

Турнира ще се проведе в Сърбия или по-точно в Бор, Белград и Сремска Митровица.

You must be logged in to post a comment Login