Софийските Мечки победиха Войните от Букурещ с категоричното 12:0

By
Updated: март 28, 2011

Софийските Мечки затвърдиха надмощието си над Войните от Букурещ, като ги победиха с 12:0 насред румънската столица. Срещата се проведе на 26 Март от 13 часа на един от централните ръгби стадиони в Букурещ.

Мачът започна с изпълнение на двата химна и минута мълчание за жертвите от земетресението в Япония. След първия съдийски сигнал, първото полувреме премина под надмощието на българския отбор. Румънците бяха тотално надиграни физически от българските играчи в защита водена от лайнбекъра Александър Кенанов, а в нападение единствено грешките на рисийвърите на Мечките и съдийските решения попречиха на българския отбор да отбележи. В самият край на полувремето беше отменено сейфти на българската защита, която натика куортърбека на румънците в собствената му крайна зона.

Второто полувреме започна по същият начин, но постепенно мечките започнаха да напредват по-уверено в нападение благодарение на силната игра на линията и добрите тичания на двата рънингбека – Пламен Партинов и Венелин Хаджисотиров. Играта се съживи и с влизанията на втория куортърбек – Парис Чайлдрес, след чиито пас рисийвъра Николай Ангелов отбеляза и така чакания тъчдаун.

Отбелязването на точки освободи още повече играта на българите, но от друга страна некоректните съдийски решения попречиха на българите да реализират още повече точки. Защитата на Мечките отново доминираше и не остави дори и частица надежда на нападението на Войните, че ще отбележи.

В последната четвърт с чудесен рън през центъра на Партинов от около 30 ярда и самоотвержени блокове на всички от отбора резултата стана 12:0. Българите пропуснаха да отбележат на два пъти допълнителните точки.

В крайна сметка се получи един много физически сблъсък в който надделя очевидно по-добре подготвеният отбор на Мечките. Така българският отбор вече води с 3 на 2 победи над румънския си съперник.

Следващият мач на Софийските Мечки ще е отново срещу отбора на Войните, но този път в София на 8 май.

Също така на 2 и 3 април в Благоевград Мечките ще участват в турнир по американски флаг футбол заедно с отборите на София Хоукс и Благоевград Грифинс под егидата на Американски Университет Благоевград.

One Comment

You must be logged in to post a comment Login