Софийските Мечки посрещат за първи път турски колежански отбор

By
Updated: април 26, 2011

На 1 Май от 12 часа, на стария стадион Академик, Софийските Мечки посрещат турският колежански отбор – Йедитепе Ийгълс (Yeditepe Eagles).

Срещата предвещава интересен сблъсък, тъй като двата отбора се срещат за първи път. Американският футбол в Турция се развива с изключително бързи темпове през последните няколко години. Основа за това стават сформираните доброволно от студенти колежански отбори, които захранват с добре подготвени играчи многото полу-професионални отбори от турската лига по американски футбол. Турски отбори вече почнаха да играят и на Европейско ниво и са вече сериозна конкуренция на иначе доминиращите в този регион отбори от сръбското първенство.

На този фон единственият български отбор с пълна екипировка – Софийските Мечки търси да премери сили с най-добрите отбори от тези две първенства.

Въпреки липсата на пари и спонсори, въпреки новините че стадиона на кайто тренират ще бъде продаден за да се строят офиси и паркинги, въпреки това отбора играе на международно ниво и защитава името на България в този нов спорт, главно благодарение на многото си фенове, нарастващия интерес към американския футбол и всеотдайността на своите играчи.

Заповядайте на Стария стадион Академик на 1 Май от 12 часа за да прекарате един чудесен и зрелищен спортен следобед.

One Comment

You must be logged in to post a comment Login