Софийските Мечки закриха полусезона с убедителна международна победа

By
Updated: юни 25, 2012

На 23 Юни, на градският стадион в район Новиград в Сараево, Софийските Мечки гостуваха на Сараево Спартанс. Това бе и първият домакински мач на младият босненски отбор. Наскоро създаден и включващ играчи от бившият отбор Сараево Тайгърс, отбора на Сараево Спартанс излезе изключително мотивиран да се докаже пред собствена публика. Домакините впечатлиха и с добра организация и гостоприемство. След бърза пресконференция официалната част продължи с изпълнение на химните на двете държави и речи на българският и американският посланици в Сараево, както и на кмета на област Новиград. След кратка реч и на главният организатор – президента на клуба Мидхат Слатина, мача можеше вече да започне под жарещото следобедно слънце.

Домакините започнаха добре мача и успяха да спрат първото нападение на българите. Но още в момента в който защитата на мечките стъпи на терена, развоя на мача беше предрешен. След 3 неуспешни опита – те бяха принудени да изритат топката. От тук нататък нападението на мечките заработи и рисийвъра Тодор Стаменов (№80) откри резултата и до края на мача стана най-резултатния играч с 14 отбелязани точки. Защитата на мечките буквално прекършваше надеждите на Спартанците да напреднат – добрата игра на енда Веселин Бончев (№95), който се отчете с 2 сак-а, и кошмара за чуждите куортърбеци – Александър Кенанов (№55) с 3 сак-а, показаха, че българите играят изключително добре при покриване на рън-а на противника. В игра се завърнаха и титулярните защитници, лекуващи доскоро контузии, Симеон Василев (№54) и Антон Дойков (№44).

Ранната контузия на мидъл-лайнбекъра на босненците – №27 също допринесе за лесната победа. Въпреки това до последно Спартанците се бореха да отбележат поне веднъж и да спрат устрема на българското нападение. Уви не успяха и въпреки множеството отменени точки заради нарушения, Мечките победиха с убедителното 39:0.

Домакините ще имат възможност да си върнат за тази загуба в следващата среща между двата отбора която ще се проведе на 14 Октомври в София.

След нощувка и разглеждане на красивата стара част на града, отбора потегли обратно по дългият път към София.

Мечките осъществиха това пътуване благодарение на главният си спонсор – Posoka.com – за което изказваме изключителни благодарности за подкрепата.

Софийските Мечки 39 : 00 Сараево Спартанс (6:0, 14:0, 6:0, 13:0)

Тодор Стаменов (TD) 6:0
Веселин Бончев (TD) 12:0
Тодор Стаменов (EP) 13:0
Тодор Стаменов (TD) 19:0
Тодор Стаменов (EP) 20:0
Симеон Василев (TD) 26:0
Александър Кенанов (TD) 32:0
Борис Мутафчиев (EP) 33:0
Христиан Чан (TD) 39:0

Мечките приключиха официално полу сезона, но тренировките продължават всеки понеделник и сряда от 19 часа на бейзболното игрище до ректората на техническия университет.

Още следващата седмица младежите на Софийските Мечки и на София Хоукс заминават на 4 Юли за да представят България в международният младежки спортен фестивал във Виена.

Снимки:

Автори: Sarajevo Spartans, Георги Иванов, Fedja Krvavac

You must be logged in to post a comment Login