Първи ден от турнира по американски футбол в София, НСА – Балканска Футболна Лига.

By
Updated: юни 8, 2013

Днес се проведе първият ден от турнира по американски футбол в София, НСА – Балканска Футболна Лига.

В сблъсък влязоха отборите на Софийските Мечки, Софийската Глутница, Обреновац Хоукс и Букурещ Предатърс. Още от първите мачове двата български отбора доказаха, че нивото на този спорт в страната ни се вдига с всяка изминала година. Отбора на Мечките лесно победи сръбския отбор, а Софийската Глутница, за които това бе и първи международен мач, се наложиха още по убедително над румънците.

Битката за финала вече е спечелена от отбора на Мечките, които имат 2 победи от първия ден, след като на вторият си мач се наложиха и над другият български отбор. Мачът беше истинско зрелище, като и двата отбора започнаха равностойно. Това бе и първи мач с пълна екипировка между тях. Постепенно обаче по-опитният отбор на Мечките вдигна темпото и постигна убедителен краен резултат. Отбора на Софийската Глутница на няколко пъти достигаше в близост до крайната зона на Мечките но така и не успяха да отбележат.

В другия мач между сръбския и румънски отбори, силите на Предатърс не стигнаха за да дадат отпор на по-добрият физически отбор на Обреновац.

Утрешният неделен ден се очертава да е много интересен главно заради битката за второто място – още при първият мач в пряка битка за финала ще се изправят Обреновац и Глутницата и този мач ще реши дали ще имаме изцяло български финал или не.

Публиката отново ще може да се наслади на интересни мачове, кетъринг, музика и слънчево време.

РЕЗУЛТАТИ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН на Турнира Арена футбол, гр.София, НСА „Васил Левски“:

Събота, 8 юни:

1. Софийските Мечки 34 : 06 Обреновац Хоукс

2. Софийската Глутница 36 : 00 Букурещ Предатърс

3. Букурещ Предатърс 02 : 20 Обреновац Хоукс

4. Софийската Глутница 00 : 32 Софийските Мечки

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ:

1. Софийските Мечки 2-0, 66 : 06

2. Софийската Глутница 1-1, 36 : 32

3. Обреновац Хоукс 1-1, 26 : 36

4. Букурещ Предатърс 0-2, 02 : 56

You must be logged in to post a comment Login