Първият лагер по американски футбол в България приключи изключително успешно

By
Updated: октомври 16, 2009

В периода 16-18 октомври 2009 г., на бейзболното игрище до техническия университет, се проведе тренировъчен лагер по американски футбол. Под егидата на IFAF (Международна Федерация по Американски Футбол) в България дойдоха трима от най-добрите треньори по американски футбол в Швеция. Участие в тридневния треировъчен лагер взеха играчите на българските Тийм София и Плевен Брейвхартс и румънските Букурещ Уориърс и Букурещ Предатърс. Също така по покана на Федерация по Американски футбол – България – в лагера взеха участие и 2-ма френски треньори. Заедно с българските и френските си колеги, шведските треньори проведоха един изключително динамичен и интересен за играчите лагер. Приложените упражнения целяха подобряване на техническите умения и правилното изпълнение на задачите извършвани от играчите според тяхната позиция. Наблегнато бе на бързината, силата, но най-вече на безопасността в този иначе изключително контактен спорт.

За играчите които издържаха и трите дена на лагера, това беше добра възможност да проверят сегашното си ниво и да усетят какво е нивото на силния европейски американски футбол, накъдето се цели и българският отбор Тийм София.

Едва няколко месеца след като стана пълноправен член на IFAF, Българската федерация проведе и първото събитие в България под егидата на международната федерация. Със сигурност ще следват още много такива лагери целящи да засилят както нивото на подготовка на играчите, така и интереса към американския футбол в България.

You must be logged in to post a comment Login