Мечките спечелиха първи медал в чужбина!

By
Updated: август 25, 2011

На 21 Август в град Сремска Митровица, Сърбия, отбора на Софийските Мечки представи достойно България на финала по Арена Футбол 2011. След проведени 7 срещи, Мечките бяха на 2ро място в генералното класиране. Регламента отреди те да играят на полуфинал с отбора от Пожаревац – „Разбойниците“, а „Легионерите“ от Сремска Митровица играха другият полуфинал със „Златните Мечки“ от Бор.   

Дотук единственият български отбор в този турнир мачкаше изненадващо и имаше по една победа над всички отбори в турнира. Отбора от Пожаревац бе твърдо решен да сломи българите, като дотук и двата отбора си бяха разменили по 1 победа. Мачът започна добре за българите и те поведоха първи. Противниковият отбор се опита на няколко пъти да доближи резултата, но успя да отбележи едва във второто полувреме, а много добрата игра на българската защита, с няколко пресечени паса и един тъчдаун сломи техните надежди. Така Българите заслужено се класираха за финала. В другият полуфинал фаворитите – отбора домакин „Легионерите“, направо прегазиха неопитният и млад отбор на  „Златните Мечки“ от Бор.

Така пред 100 души публика на местният стадион в Сремска Митровица се изправиха в жестока битка българските „Мечки“ и сръбските „Легионери“.

Мачът обаче не започна добре за българите, като след много добра игра на нападението на „Легионерите“, те поведоха с 2 тъчдауна. Нападението на Мечките успя да върне един благодарение на капитана Александър Кенанов, но след още един отбелязан тъчдаун от сърбите, полувремето завърши при резултат 18 – 6.

Българите не се предадоха и правеха всичко възможно да спрат много добре играещото нападение на сърбите – те нито един път не изгубиха топката и мощните атаки с тичане се редуваха с бързи и къси пасове. Индивидуални грешки на българите в защита доведоха до още 2 тъчдауна с пас. Нападението на „Мечките“ като че ли се събуди през второто полувреме и отбеляза 2 тъчдауна, но и изпусна много добри пасове хвърлени от куортърбека Християн Чан. В крайна сметка времето не бе достатъчно за нещо повече, а и опита на „Легионерите“  си каза думата и те заслужено се поздравиха с победата при краен резултат 32:18 .

Следва награждаване, в което отбора на Мечките получи първата си официална купа в турнир извън България, макар и за 2-ро място.

Така завърши лятната „авантюра“ на Мечките, които винаги през този период са почивали и са провеждали лятна подготовка, а сега пропътуваха близо 3000 км., отидоха 3 пъти до различни краища на Сърбия, победиха някои от силните отбори на Сръбската Лига и спечелиха уважението на сръбските играчи. И всичко това от отбор, който няма местно първенство, съществува едва от 4 години и се издържа изключително и само от своите играчи.

Ето и крайното класиране и резултати:

Полуфинали:

Požarevac Outlaws – Sofia Bears 6:18

Sirmium Legionaries – Bor Golden Bears 49:6

Мач за 3-то място:

Požarevac Outlaws – Bor Golden Bears 26:0

Финал:

Sirmium Legionaries – Sofia Bears 32:18

Крайно класиране:

1.    Sirmium Legionaries

2.    Sofia Bears

3.    Požarevac Outlaws

4.    Bor Golden Bears

На 1 Септември започва подготовката за есенният полусезон, като засега „Мечките“ очакват 2 гостувания на Румънски отбори и ще пътуват веднъж до Унгария и веднъж до Румъния.

През лятото бе сформиран и младежки отбор за деца от 14 – 18 години. Всеки желаещ може да се присъедини и да тренира.

You must be logged in to post a comment Login