Мечките спечелиха „Балканска арена лига по американски футбол“

By
Updated: юни 9, 2013

Втория ден от провеждащия се в София турнир „Балканска арена лига по американски футбол“ предложи още интересни двубои на феновете на американския футбол у нас.

Още първият мач изправи Обреновац Хоукс от Сърбия срещу отбора на Софийската Глутница в пряка борба за място на финала, за където вече се бяха класирали Софийските Мечки. Един изключително завързан двубой в който сръбският отбор поведе с цели 2 тъч дауна предимно след грешки на софийският отбор. Въпреки това беше очевидно че българския отбор е по-техничен и бърз. След мобилизация българите успяха да изравнят и поведат преди края на полувремето. За много от момчетата от Софийската глутница това бе и първи мач с пълна екипировка. Въпреки това всички играха отлично и второто полувреме просто не дадоха шанс на противника и победиха категорично.

В последният двубой от редовните мачове Мечките очаквано победиха Букурещ Предатърс.

В малкия фонал се срещнаха сръбския и румънския отбори, но мача беше предимно едностранен и въпреки самоотвержената игра на румънците, те така и не успяха да отбележат тъч даун.

Така турнира предложи изцяло български финал. Софийските Мечки срещу Софийската Глутница. В този мач отново Мечките се наложиха над нахъсания, но много по-младия и неопитен отбор на Глутницата. Глутницата все пак успя да отбележи почетен тъч-даун и екстра пойнт, които бяха и първи такива срещу отбора на Мечките. Това обаче не успя да им помогне да се върнат в Мача и Мечките победиха категорично с 48 на 7.

Турнира завърши с връчване на награди и медали на 4-те участващи отбора, а за играч на турнира бе избран младият играч на Софийските Мечки – Николай Стефанов.

РЕЗУЛТАТИ ОТ ВТОРИЯ ДЕН НА ТУРНИРА, Неделя, 9 юни:
5. Софийската Глутница 38 : 26 Обреновац Хоукс
6. Софийските Мечки 34 : 00 Букурещ Предатърс
7. Мач 3-4 място Обреновац Хоукс 28 : 00 Букурещ Предатърс
8. Гранд ФИНАЛ Софийските мечки 48 : 07 Софийската Глутница

Крайно класиране
1. Софийските Мечки 4-0, 148 : 13
2. Софийската Глутница 2-2, 81 : 106
3. Обреновац Хоукс 2-2, 80 : 74
4. Букурещ Предатърс 0-4, 02 : 118

Най-добър състезател на турнира- /MVP/- Николай Стефанов /Софийските Мечки/

Най-резултатен състезател на Турнира- 32 точки- Николай Стефанов /Софийските Мечки/

Най-добър български състезател- Николай Стефанов /Софийските Мечки/- награда на Посока ком- тридневна екскурзия за двама в хотел Тера комплекс- гр. Разлог

Най-добър състезател на Софийските Мечки- Николай Стефанов- награда от г-н Николай Партанаков- последен модел футболни обувки

 

One Comment

You must be logged in to post a comment Login