„Мечките“ прегазиха и „Прилепите“ от Сегет

By
Updated: октомври 17, 2011

На 16 Октомври в град Сегет за първи път се срещнаха унгарски и български отбори по американски футбол. Софийските „Мечки“ бяха посрещнати от „Прилепите“ от Сегет.

Прекрасното време, добрият терен и осигурените 7 съдии бяха достатъчно предпоставки за един добър мач, но двата отбора ни изненадаха и направиха още по-интересен и динамичен мач до самият край.

Срещата започна изключително зле за българите. В опитите си да отбележат бърз тъчдаун те позволиха на противника да направи 2 интерсепъша и да им вземе топката, като единият доведе до тъчдаун за унгарците, а другият почти до ендзоната на Мечките, като след 2 атаки и той бе превърнат в тъчдаун.

Така с пасив от 12 точки още в първата четвърт българите губеха в резултата въпреки видимото си превъзходство. Във втората четвърт обаче, унгарците почнаха да съжаляват за стореното.

Християн Чан отбелязва вторият тъчдаун в мача

Християн Чан отбелязва вторият тъчдаун в мача

Българската защита тотално затвори всякакви надежди на „Прилепите“ да прехвърчат близо до бърлогата на „Мечките“. От своя страна нападението сигурно напредваше към ендзоната на противника. С отлични пасове към рисийвърите Симеон Василев и Тодор Стаменов (който е с най-много спечелени ярдове от пас – 46 ярда) и отличните решения на куортърбека Християн Чан, българите преминаха близо 60 ярда и стигнаха крайната зона на унгарците. Там играещият като рънигнгбек и лейнбекър Александър Кенанов и отличната работа на линията пробиха защитата на унгарците за първият тъчдаун за Мечките в този мач. Преди края на втората четвърт българите отбелязаха още един тъчдаун след наколко отлични атаки, които завършиха с тичане на куортърбека, който след като преодоля 3 унгарски защитници, влезе в крайната зона. Допълнителната точка даде преднина на българите преди полувремето.

Унгарците сякаш бяха дошли на разходка, неподозирйки, че видяното първото полувреме е само началото на това какво могат да покажат Мечките. Въпреки, че лайнмените на „Прилепите“ бяха очевадно по-едри от тези на „Мечките“, по време на самите разигравания българите тотално ги надиграваха. Играещият като краен защитник Петър Биков успяваше да пробие почти всеки път и се отличи с едно чисто сваляне на противниковият куортърбек и редица такъли на рънингбека на Унгарците.

Александър Кенанов отбелязва своят втори тъчдаун

Александър Кенанов отбелязва своят втори тъчдаун

Третата четвърт отново мина под ръководтвото на „Мечките“ – нападението упорите печелеше ярдове, въпреки, че унгарците вкарваха всичките си едри играчи за да спрат ръновете на рънингбека Кенанов, които упорито мачкаше, за да отбележи вторият си тъчдаун за деня – отново с рън през центъра.

Очевидно сломени и с по-лоша физическа подготовка унгарците все пак не се предаваха и се опитваха да направят невъзможното – да обърнат мача. Всичко приключи обаче когато лайнбекъра на българите Кенанов изтръгна топката от ръцете на унгарският рънингбек и пробяга целият терен за да отбележи 3-тият си тъчдаун за деня и да стане заслужено играч на срещата.

Така с краен резултат от 27 на 12 Българите заслужено спечелиха най-далечното си пътуване досега.

Мачът бе изключително спортсменски и умело ръководен от съдиите.

Мечките продължават да защитават името на България в този нов за балканите спорт, въпреки липсата на спонсори и тренировъчно игрище.

Следващият мач е на 12 Ноември в София срещу румънските „Воини“ от Букурещ.

2 Comments

You must be logged in to post a comment Login