Мечките прегазиха Букурещ Предатърс

By
Updated: май 17, 2012

На 13 Май Софийските Мечки изиграха първият си официален мач за този сезон срещу Букурещ Предатърс. Напук на многото негативи с които трябваше да се справи отбора през зимата – отказа да бъдат приети в сръбското първенство, липсата на спонсор, на терен за тренировки, липсата на мачове, загубата на 3-4 основни играчи заради контузии и напускането на титулярни играчи – все неща които иначе биха съсипали един средно статистически отбор, но Мечките превърнаха трудностите в шанс за ново начало. Благодарение на Бейзболен клуб Академиците, Мечките се сдобиха с тренировъчен терен, тренировките продължиха 3 пъти седмично, създаде се за пръв път в България Национален младежки отбор за деца под 19 години, голяма част от които са от отбора на Мечките, 2та отбора на мечките взимат дейно участие в организираното за пръв път тази година първенство по флаг футбол.

Всичко това, и стройната организация в отбора дадоха резултат. Едва 16-те играча които взеха участие в този мач се изправиха срещу 25-те играча на Предатърс. В слънчевият неделен ден, българите изпяха химна високо и с увереност. След първият съдийски сигнал на терена имаше само 1 отбор и това бяха мечките. Играта им вървеше лесно и предимно тичайки с топката първият тъч-даун беше дело на Рънинг бека Пламен Партинов. През целият мач мечките имаха едва 2 изпуснати паса, като тайт-енда Александър Щерионов отбеляза цели 4 тъч-дауна и спечели приза – най-добър играч на мача. Общо за целият мач Мечките отбелязаха 10 тъч-дауна. Куортърбека на софийският отбор Християн Чан игра силно както винаги и се отличи с чудесни отигравания с пасове и измъквания в последният момент, преодолявайки почти половината отбор на румънците които безуспешно се опитваха да го свалят. Домакините от Предатърс показаха добра игра само във втората и третата четвърт и взеха няколко първи дауна, но така и не успяха да отбележат.

Така първият мач на Мечките за този сезон завърши 72:0. За Предатърс остава шанса да си го върнат и да покажат по-силна игра на 3 Юни когато ще гостуват в София.

Снимки: Alex Chelba

You must be logged in to post a comment Login