Мечките изиграха един исторически мач в Белград

By
Updated: ноември 19, 2012

На 18 Ноември, Софийските Мечки изиграха първият си мач в Белград, дом на едни от най-силните сръбски отбори. Мечките гостуваха на местният отбор Земун Хайлендърс.

След като пристигнаха в Белград, мечките имаха достатъчно време да опустошат всички плескавици в околността на хотела, да се разходят из старата част на града и да си побъбрят с местните тежко екипирани полицаи, които пък ги мислеха за фенове на някой от отборите от местното дерби,  състояло се същият ден между Цървена Звезда и Партизан.

Ранното лягане изигра лоша шега на някои от мечките, които бяха изключително приятно изненадани от посещението на бившият им треньор и кръстник на клуба – Томас Садовски. Американецът бе по работа в Белград и една случайно качена снимка във фейсбук го събра отново с любимият му отбор. Така Мечките си намериха треньор за следващият ден, поради отсъствието на старши треньора Иво Икономов.

Прекрасното неделно време предвещаваше едно истински добро и атрактивно дерби. „Планинците“ от Белградският квартал Земун, се бяха подготвили да покажат на българите, че нямат шанс да бият в Сърбия и очевидно започнаха мача с доза пренебрежение към нашият отбор.

Мечките от своя страна, бяха силно мотивирани да се докажат пред сърбите на какво са способни.

Още с началото на мача се видя че няма да е лесна победа. Българското нападение бе спряно, а последвалият пънт се провали и Сърбите започнаха своето първо нападение в 20-тия ярд на българската защита. Неслучайно обаче българите нямат допусната точка от началото на годината (обща резултатност от 4 мача – 183 на 0). Бруталната защита на българите   буквално съкруши всякакви надежди на сърбите да напреднат дори и за първи даун. Сръбският куортърбек бе така притиснат от защитата, че пасовете му дори и не стигаха до рисийвърите му. Постепенно играта започна да наклонява в полза на българите, но те успяха да отбележат едва към края на първата четвърт. До края на полувремето резултата беше красноречив – 14 на 0. Българите можеха да водят и с повече, но понесоха  общо  около 100 ярда различни наказания и имаха 3 отменени тъч дауна до края на мача.

Втората половина на мача вече доминацията на българите бе очевидна, но многото наказания просто елиминираха възможността за повече точки.

Сърцатата игра на целият отбор донесе така жадуваната победа срещу истински съперник от ранга на Мечките.

Сърбите обаче са твърдо решени да променят статуквото още на 2 Декември когато ще гостуват в София в опита да се опитат отново да сломят Мечките. Мачът ще се играе на НСА, така че заповядайте да подкрепите българският отбор.

 

You must be logged in to post a comment Login